Καλώς ήρθατε...

"Κάθε παιδί ένα μοναδικό λουλούδι...
κι όλα μαζί ένας ολάνθιστος κήπος!!!"

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινή γιορτή

Η παράσταση που παρουσιάσαμε ήταν αποτέλεσμα του προγράμματος που είχαμε κάνει για την Αρχαία Ελλάδα και προήλθε από την βιωματική δράση των ίδιων των παιδιών.  Οι ρόλοι επιλέχθηκαν από τα ίδια όπως και ο τρόπος που θα κινούνταν. Επέλεξαν επίσης και τα ρούχα που θα φορούσαν: προτίμησαν να φορέσουν λευκά και όχι αρχαίους ελληνικούς χιτώνες και το αποτέλεσμα ήταν μια μοντέρνα εκδοχή των Παναθήναιων.

Σε αναμονή των υπόλοιπων ηθοποιών

Αφού υποδεχτήκαμε τους γονείς η παράσταση ξεκίνησε με:

ΜΕΡΟΣ 1ο
Την πομπή των Παναθήναιων:πρώτες οι Πεπλοφόρες-κόρες που ύφαιναν το σεντόνι της θεάς Αθηνάς, οι οποίες το μεταφέρουν και μετά το διπλώνουν.


Ακολούθησαν τα ζώα που προορίζονται για θυσία στη γιορτή των Παναθήναιων.Ακολουθούν τα άλογα που θα τρέξουν στις ιπποδρομίες (δυστυχώς μου λείπει η σχετική φωτογραφία αλλά έχω τις μάσκες τους)


και τέλος οι Αθλητές που θα αγωνιστούν προς τιμή της θεάς Αθηνάς.
ΜΕΡΟΣ 2ο  Αγωνίσματα
Χελώνες: τυλίγουμε γρήγορα τη κλωστή στο ξυλάκι. Κουταλοδρομίες: προσπαθούμε να περπατήσουμε γρήγορα την απόσταση και να μην μας πέσει το μπαλάκι από το κουτάλι.

Ψαράκια: τυλίγουμε γρήγορα τη κλωστή στο ξυλάκι Κατσαρόλα: γεμίζουμε το ποτήρι με μια κουτάλα χωρίς να μας πέσει το νερό.

ΤσουβαλοδρομίεςΜΕΡΟΣ 3ο
Τα Παναθήναια τελείωναν με διαγωνισμό τραγουδιού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαγωνίζονται οι πεπλοφόρες-κορίτσια ενάντια στους αθλητές-αγόρια.
Ξεκινούν τα αγόρια τραγουδώντας το τραγούδι που επέλεξαν: "10 Καβουράκια" και ακολουθούν τα κορίτσια με το "Γλυκό Καλοκαιράκι" και ανάλογο χορευτικό (δυστυχώς και πάλι δεν έχω φωτογραφία από τα κορίτσια).


 Ακολουθεί απονομή μεταλλίωνκαι των αναμνηστικών

Και του χρόνου.....


Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη συνάδελφο Κατερίνα Δαραμήλα που αφιέρωσε ώρες ολόκληρες στη κατασκευή και άρτια ολοκλήρωση του θεατρικού της που αναφέρονταν στα επαγγέλματα που χάθηκαν. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες της δουλειάς της.

Κατερίνα μπράβο σουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου