Καλώς ήρθατε...

"Κάθε παιδί ένα μοναδικό λουλούδι...
κι όλα μαζί ένας ολάνθιστος κήπος!!!"

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ήταν στις 3 του Δεκέμβρη και στα σχολεία η Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου αφιερώθηκε σε σχετικές δραστηριότητες. 

Είδαμε το ειδικό αμαξίδιο που διαθέτει το σχολείο μας και πως θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε  για κάποιον συμμαθητή μας με κινητικά προβλήματα.

 
Γίναμε οδηγοί ατόμων με προβλήματα όρασης



 Παίξαμε μπάσκετ καθιστοί

 Και προσπαθήσαμε να ζωγραφίσουμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας.




 Μάθαμε για ανθρώπους που παρόλη την αναπηρία τους διέπρεψαν στον τομέα τους



 Και διαβάσαμε ένα υπέροχο παραμύθι στο οποίο ο μικρούλης Τρυφερούλης  που είναι διαφορετικός από τους άλλους Μικροφτερούληδες βρίσκει,με τη βοήθεια της δασκάλας Κρινοπούλας, την αποδοχή και την αγάπη.

 Ευχαριστούμε τις δικές μας "Κρινοπούλες" κ.Αγγελική και κ.Εύη που συγκέντρωσαν όλο το υλικό και παρουσίασαν όλο το θέμα στα παιδιά.

"Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του-να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν΄αγγίξει το όνειρό του. Για να το πετύχει όμως χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι όμως έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ΄όλ΄αυτά , μπορούν κι εκείνοι ν΄ανέβουν ψηλά-απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν΄ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν  όλο και πιο ψηλά. 

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά.Το πέταγμά τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδέψουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί τους. Στο χωριό των Μικροφτερούληδων μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το ομορφότερο πέταγμα είναι αυτό που γίνεται με κατανόηση, αποδοχή, συνεργασία, αισιοδοξία και αγάπη..."

(Από το οπισθόφυλλο του Τρυφερούλη Μικροφτερούλη). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου