Καλώς ήρθατε...

"Κάθε παιδί ένα μοναδικό λουλούδι...
κι όλα μαζί ένας ολάνθιστος κήπος!!!"

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017


Περί εκπαίδευσης...
Ένα άκρως ενδιαφέρον βίντεο για την εκπαίδευση, την δημιουργικότητα,την σχολική "αποτυχία". Το παρακολουθήσαμε την προηγούμενη Παρασκευή στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων, με θέμα την διαχείριση της σχολικής τάξης μέσω της τέχνης.Μιλάει ο Κεν Ρόμπινσον.

https://www.youtube.com/watch?v=iG9CE55wbtY

 
Ο Κεν Ρόμπινσον (Sir Ken Robinson), που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 4 Μαρτίου 1950, είναι συγγραφέας και σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής παιδείας. Διετέλεσε διευθυντής του έργου Η Τέχνη στα σχολεία μεταξύ 1985 - 1989, καθηγητής Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Γουάργουϊκ (Warwick) και εχρίσθη ιππότης (παίρνοντας τον τίτλο του Sir) για τη συμβολή του στην εκπαίδευση.
Κατάγεται από εργατική οικογένεια, ενώ σήμερα κατοικεί στο Λος Άντζελες με τη γυναίκα του Μαρία-Τερέζα και τα δύο παιδιά του.
Έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός λόγο 3 ομιλιών που έχει δώσει σε συνέδρια του TED το 2006 [1], το 2010 [2] και το 2013 [3] τα οποία έχουν παρακολουθηθεί πάνω από 24 εκατομμύρια φορές στις ιστοσελίδες του TED.(Από την wikipedia)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου